KAN ALLA SPELA GOLF ?

Svaret är ganska enkelt – JA det kan man.

En viktig sak med golfen är att alla oavsett ålder kan spela tillsammans oberoende om man är nybörjare eller rutinerad spelare. Den kombinationen ute på banan gör att man får uppleva både roliga stunder – fantastiska slag och glädje tillsammans.

Att få komma ut och spela med kompisar på en fin golfbana är bland det bästa som finns.

För att få spela på en golfbana måste man vara medlem i en klubb och inneha ett spelhandicap. Om man inte har detta måste man genomföra träning med vår tränare i någon nybörjargrupp, grupperna har olika åldersindelningar.

Träningen kan innehålla  – allt från knattegruppernas golfkul till övriga grupper där tränaren hjälper er med golfsvingen/ bollträffen/närspelet. Ni kommer att upptäcka att ingenting är omöjligt med golfen – ibland har man TUR och någon annan gång lite OTUR.

GOLF är skoj för alla !!

  • Jag skall spela med pappa när jag får gå på banan.
  • Det ska bli roligt att gå ut med kompisarna och spela.
  • Skoj att vara nere på klubben och träffa alla andra.
  • Jag kanske också kan göra en Hole in one.
  • Kan jag kanske bli en ny Henrik Stensson?

 

Golf innebär en härlig gemenskap på en bra klubb med en fin bana !!

Är det en dyr sport frågar många . . .

Avgifterna är lika med övriga idrotter som exempelvis fotboll och innebandy. Fördelen med Hässlegårdens Golfklubb är att vi erbjuder träning året runt tack vare vår fina inomhushall. När det gäller utrustning varierar priser precis som i övriga sporter. Skall man ha det nyaste och fräckaste blir det lite dyrare men det kanske inte alltid är det bästa för mig. Vi genomför bytardagar för juniorer varje år och där går det också bra att fynda.

När man kommer igång med spelet och uppnår ett spelhandicap och får gå ut på banan –  då blir allting så mycket roligare. Innan dess kan man även träna på vår fina korthålsbana.

Vill man vara med och tävla kan man göra det i olika nivåer. Du kan läsa om tävlingar på hemsidan under juniorer, där hittar du även aktuella årsavgifter.

 

NÄR FÅR MAN SPELA PÅ BANAN ?

När man börjar spela golf måste man lära sig en del saker innan man får komma ut och spela på golfbanan.

Klubbens tränare genomför träning med juniorer upp till 21 år vid olika tillfällen i veckan. Gruppernas olika träningstider återfinns på hemsidan.

I träningen får man lära sig hur man svingar och slår med sina olika klubbor på en golfboll så det blir så bra som möjligt ( = att bollen går dit man vill…).

Tränaren kommer även att ta ut er på golfbanan och låta er spela där. Ute på banan måste man uppträda på rätt sätt det kallas ”golfvett”. Om man inte kan dessa saker är det farligt att vara ute på en golfbana, man måste veta var man skall gå mellan olika hål och hur man gör vid olika situationer under en golfrunda.

I träningen som genomförs får man prova olika saker som exempelvis utslag, inspel, närspel och puttning. Tränaren kommer att tala om för dig när du är godkänd och det blir när du klarar de olika slagen själv på ett bra sätt.

Efter godkänt spel och genomgång av golfvett anger tränaren för dig om du kan gå ut på golfbanan själv eller i sällskap med någon annan. Först kommer man att få ett speltillstånd som kallas grönt kort och när man blir lite bättre får man ett spelhandicap.

På korthålsbanan på andra sidan vallen vid rangen går det bra att gå själv och träna så mycket man vill, det underlättar när man sedan går ut och spelar på golfbanan, närspel är en av det viktigaste delarna i golfspelet.

Vilka avgifter som gäller för träning, medlemskap och spel på banan kan ni läsa i ett annat dokument på hemsidan som heter avgifter.

Om ni har några frågor kan ni ringa Juniorkommitténs ordförande Catarina Karlsson 073-377 06 03