Tävlingar och spel på banan för juniorer

Juniortävlingar på Hässlegårdens GK

TÄVLINGAR OCH SPEL PÅ BANAN

Juniorpokalen

Klubbens egen juniortävling och spelas i 2-manna scramble under utesäsongen i fem omgångar. Tävlingen inriktar sig för pojkar och flickor med Grönt Kort hcp 37-54. Prisutdelning och vinnarna presenteras på vår årsavslutning.

Junior KM

Hässlegårdens klubbmästerskap för juniorer.

Söndagsspel

ör alla juniorer på Hässlegårdens Golfklubb. Syftet med söndagsspelet är att alla ska få möjlighet att komma ut på banan samt att de ska lära känna varandra bättre. För de yngre medlemmarna behövs en vuxen vara med i varje 4-boll. Spelet stäcker sig till 9-hål på stora banan där man spelar för att förbättra sitt hcp. Möjlighet finns att fortsätta och spela alla 18-hålen. Starttid kommer upp närmare utesäsongen. Anmälan görs via laget.se. Vi ser gärna att så många som möjligt är med på denna aktivitet.

SLAGET OM SKÅNE RACE TO BOKSKOGEN 2021

Hässlegårdens GK kommer under 2021 att stå värd för Slaget om Skåne Race to Bokskogen 2021, en av Skånes Golfförbunds tävlingar i år.

NYHET – två klasser

För att låta fler spelare tävla finns i år en ELIT och en FUTURE klass. Omgångarna spelas samtidigt och innehåller 6 deltävlingar som spelas över 36 hål och är rankinggrundande. I varje klass finns möjlighet att ta sig till final via Order of Merit. Tävlingen är öppen för juniorer 13 – 21 år och det är plats för 54 killar och 24 tjejer till varje tävling och klass.

Gemensam final den 17 – 18 oktober

Finalisterna i varje klass bor fritt och bjuds på logi, middag och inspirations föreläsning på Quality Hotel View i Malmö.
De 16 bästa killarna och de 8 bästa tjejerna i varje klass bjuds in till finalen

Anmälan 550 kr inklusive lunch

Anmälan sker via Min Golf och betalning sker till arrangörsklubben i samband med anmälan. Inspelsrond ingår enligt anvisningar av arrangerande klubb. Anmälan till Elit stängs 2 veckor innan speldagen först så vi därefter kan fylla på till Future klassen.

Anmälan/Inspel

Anmälan görs via Min Golf. Inspelsrond ingår i anmälningsavgiften enligt arrangörens anvisningar. Byte av inspelsdag kan endast ske med arrangörsklubbens godkännande. Önskar spelare fler inspelsronder sker det mot greenfee.

Uttagning

Uttagning sker enligt ranking* och hcp. Arrangörsklubb har rätt till 5 wild cards.
*=antalet som ska tas ut på ranking är inte klart från SGF ännu.

Order of Merit

Efter varje spelomgång upprättas en Order of Merit i varje klass.

Final

Finalen är kostnadsfri för juniorerna och spelas 18+18 hål på Bokskogen. De 12 bästa pojkarna och de 8 bästa flickorna bjuds in från Order of Merit till finalen.

Datum – Klass – Spelplats

23 maj – Elit – Sjöbo GK
23 maj – Future – Romeleåsens GK
23 juni – Elit – Landskrona
23 juni – Future – Bosjökloster
29 juni – Elit – Vasatorp
29 juni – Future – Söderåsen
27 juli – Elit – Araslöv
28 juli – Future – Hässlegården
10 augusti – Elit – Abbekås
10 augusti – Future – Hinton (Rönnebäck)
19 september – Elit – Österlen
19 september – Future – Tomelilla
16-17 oktober – Final – Elit & Future – Bokskogen

TD, Rui de Sousa: 0709-287518
TD, Kaj-Åke Johansson: 0704-408850

Scroll to top