Damer

Damkommitténs uppgift är att skapa en trivsam gemenskap för damerna i Hässlegårdens GK.

Alla damer i vår klubb; aktiva/passiva spelare, lågt/högt handicap, erfarna/nybörjare är hjärtligt välkomna att delta i våra olika aktiviteter.

Är du sugen på att hjälpa till med att anordna våra olika aktiviteter är du välkommen som medlem i Damkommittén. För närvarande är vi inte riktigt tillräckligt många personer. Du behöver inte vara erfaren golfare, ett glatt humör och en vilja att göra något för egen & andras trivsel räcker långt! Kontakta bara någon av oss!

AKTIVITETER 2024

Tisdagsgolf

Varje tisdag från och med 16:e april till och med 11:e september (med uppehåll under vecka 26-29) spelar ett glatt gäng damer 9 hål tillsammans. Alla som har grönt kort kan vara med. Samling senast 17:45 om man vill delta. Vi spelar olika former av golf exempelvis Foursome och Scramble som du ser i programmet. 28 maj och 27 aug spelar vi mixade med herrarna. Vi har dessutom en Eclectic tävling för de tillfällen där man spelar ”hela hålet själv”. Varje tisdagskväll avslutas med en gemensam fika vid 20-tiden dit alla damer är hjärtligt välkomna oavsett om man deltagit i kvällens spel eller inte. Är du ny i golfen är du även välkommen att gå bredvid i en boll för att se och lära!

Onsdagsgolf

Onsdagsförmiddagar under utomhussäsongen april-sept. spelar Damer och Herrar 18-håls slagspel. Öppen för alla Damer & Herrar med Hcp max +8 och Min 54 Första start 08,00 anmälan i Min golf.

Kick Off - 18 april klockan 19.00

Varje vår har vi en välbesökt Kick Off. Det är roligt att starta upp golfsäsongen med att träffas i klubbrestaurangen över en bit mat till självkostnadspris. Vi har någon form av gemensam aktivitet och ser fram emot en ny härlig säsong tillsammans. Kanske hittar du en ny spelkompis under kvällen eller återknyter en gammal bekantskap med någon som numera spelar golf alternativt nu när du också spelar golf! Mer information/inbjudan kommer per mejl, på vår Facebooksida samt under fliken aktuellt på hemsidan. Alla är hjärtligt välkomna!

Kostnad: 199kr (Betalas till restaurangen under kvällen)

Anmälan på louise-johansson@hotmail.com eller via en kommentar till inlägget i damernas Facebookgrupp. Anmälan är bindande eftersom volymen mat tillagas efter antalet anmälda.

Ut i det blå - 2024

I år tänkte vi ändra lite på traditionerna och hålla vår utflykt till hemlig golfbana på en söndag i augusti istället för på en vardag. Vår förhoppning är att det kommer att leda till att fler spelsugna damer ges möjlighet att delta i arrangemanget. Vi ska försöka att ordna med en buss men om kostnaden inte ryms inom vår budget så samåker vi igen i egna bilar. Mer information och exakt datum kommer längre fram

Kostnad: Ännu ej fastställd. (Tidigare har kostnaden varit ca 500 kr och vi försöker att hålla en eventuell höjning så låg som möjligt)

Kaffe & 1/2-fralla, Greenfee, lunch och prisbord kommer att ingå i avgiften.

Exakt datum och hur du gör för att anmäla kommer lite längre fram.

Övriga aktiviteter

Skåneserien är en lagtävling för damer (minst 22 år) och spelas vid 4 tillfällen + final om vi är bland de 3 bästa lagen. Att delta i Skåneserien är ett utmärkt tillfälle att få spela på andra golfbanor i Skåne. Klubben bekostar din greenfee. Du ingår i ett lag som består av minst 3 och max 4 spelare. De tre bästa resultaten i laget räknas.

Serien är indelad i 3 olika kategorier:

  • Kategori 1: Hcp +8 – 22,9 Slagtävling med handicap
  • Kategori 2: Hcp 23,0 – 29,9 Slaggolf med handicap
  • Kategori 3: Hcp 30,0 – 40,0 Slaggolf med handicap

Anmälningslistor hänger utanför omklädningsrummen och du kan även anmäla dig direkt till respektive lagledare. Man spelar i den kategori som ens handicap faller inom.

Antalet deltagare i laget är tre spelare per speltillfälle. Lägsta ålder är 22 år och högsta hcp är 26.0. Tävlingen är slagtävling över 18 hål UTAN hcp.

Vi damer har tidigare haft lag i Seriespel Foursome med hcp i div 1. Antalet deltagare är fyra spelare per speltillfälle. Två som har hcp +8 – 22,9 och två som har hcp 23,0 – 40,0. Under 2024 har vi inget anmält lag. Om du är intresserad av att spela Foursome under kommande säsong, 2025, pratar du med någon i damkommittén eller med någon av lagledarna i seriespelet.

Tävlingen är öppen för Damer 50+ och Herrar 50+.

Speldagar är:

  • Eslöv 16 april
  • Skepparslöv 21 maj
  • Bosjökloster 27 aug
  • Hässlegården 10 Sept.

Mer information om tävlingen finns anslaget utanför omklädningsrummen.

Birdieträdet

Har du spelat vår bana eller spelat klubbtävling för oss på annan bana och lyckats med att slå en Birdie? Grattis! I vårt omklädningsrum finns ett träd uppsatt och birdies i papper. Skriv ditt namn på en och häng upp i trädet. På Tisdagsgolfens avslutning drar vi en vinnare som får ett litet pris!

Hässlegårdens GK Damer - Facebook

Vi damer har en egen, sluten Facebookgrupp där vi delar med oss av tips och erfarenheter samt informerar och påminner om våra olika aktiviteter. Inne på Facebook söker du efter Hässlegårdens GK Damer och ansöker om att gå med ifall du inte redan är medlem i den. Alla våra damer är välkomna!

Hässlegårdens GK Damer - Spelkompisar

Är du spelsugen men saknar någon att spela med ibland (eller ofta)? Vi har en Messenger chattgrupp: Hässlegårdens GK Damer-Spelkompisar. Där kan vi skriva till varandra och berätta: …Att vi anmält oss på en boll den… klockan… och gärna vill ha sällskap, eller …att vi vill spela på onsdag kväll vid …tiden ifall någon vill och kan haka på!

Skicka ett sms till Louise: 0733-248124 eller ett Messenger PM till Louise Johansson så lägger hon till dig i gruppgemenskapen!

KONTAKTUPPGIFTER

Louise Johansson
Ordförande

Telefon: 0733-24 81 24
E-post: louise-johansson@hotmail.com

Berit Randahl-Carlsson

Telefon: 0706-88 14 74
E-post: berit@harosant.se

Olga Levsha

E-post: olga_levsha@yahoo.se

Scroll to top