Golflektioner

Golflektioner hjälper dig att utvecklas som golfare och behålla din spelstandard. Våra utbildade tränare hjälper dig få koll på svingen, puttningen, närspelet m.m.

Boka lektion

Skicka in en bokningsförfrågan så kontaktar vi dig.

VÅRA TRÄNARE

Robin Claesson - PGA-tränare

Robin är ny som tränare på Hässlegårdens GK. Han är sportintresserad sedan liten och har utövat flera bollsporter sedan 3-årsåldern, det var tidigt både fotboll och innebandy. Robin har spelat fotboll i Hässleholms IF och innebandy i Röke IBK där han har nått en 3:e plats i junior-VM och varit en del av A-laget sedan 15-årsåldern.

Utbildning

Robin valde fotbollsprofil i högstadiet i grundskolan med extra timmar idrott och idrottspsykologi. Efter grundskolan läste han på idrottsgymnasiet med inriktning innebandy. Efter gymnasiet har Robin läst till lärare på Högskolan Kristianstad.

Golfen kom ganska sent in i Robins liv. Det var först under gymnasiet som han började spela. Men sedan dess har han tränat golf i stort sett varje dag och fick snabbt singelhandicap. 2022 gick Robin första steget på PGA:s tränarutbildning och ser fram emot kommande års utbildning. Från och med 2023 har Robin hand om våra juniorer och ska satsa på ett utveckla den verksamheten.

Kärleken till att lära ut

Robin har engagerat sig som tränare och domare i ungdomsidrott sedan unga år. Efter att läst till lärare har han också fått fler pedagogiska verktyg att lägga till sin verktygslåda. Robins motivation kommer från att se folks lycka när man lär sig något nytt och när man känner att man knäcker koden.

Robin tror på att ta vara på spelarens personliga egenskaper och naturliga rörelsemönster och tror absolut inte på att stöpa alla i samma form. Hans träning går ut på vad bollen gör och man bygger svingen utifrån det och inte utifrån någon specifik svingteori eller teknik.

Vad kan du få hjälp med?

Privatlektion: Lektionen formas precis utifrån dina önskemål, te x närspel, bota slice eller slå längre.

Spellektion: Vi går ut tillsammans och pratar spelstrategi, gör mindre justeringar i bl a uppställning och sving. Grupplektioner: träningskortet gäller hela utesäsongen.

Kontaktuppgifter

Telefon: 072-735 25 07
E-post: robinclaesson@hotmail.se

Scroll to top