Juniorkommittén

Juniorkommitténs mål är att ge unga golfare möjlighet att träna, spela och tävla under så bra förhållanden som möjligt. Alla är välkomna!

JUNIORTRÄNING

Vänder sig till barn och ungdomar som är nyfikna på golf eller kanske spelar sen tidigare. Vi lägger fokus på att ha kul tillsammans och utveckla golfen. Träningen är till för både nya juniorer, och de som spelat mycket. Vi försöker anpassa gruppindelning efter ålder och nivå, men tar givetvis hänsyn till juniorens val. Vi utvecklar tekniken och ökar förståelsen för golfens olika moment. Alla juniorer i träning får tillgång till eget rangekort med fria bollar och kan självständigt komma och träna när dom vill. Motkrav är att man hjälper till vid någon eller några av våra aktiviteter som Juniorsupporten, Junior KM eller juniorpokalen. 

ANMÄLAN TILL JUNIORTRÄNING

Anmälan till juniorträningen görs via formulär på klubbens hemsida eller i shopen. Du gör en anmälan för varje barn och alla uppgifter måste fyllas i. När anmälan skickats så återkommer vi med ett bekräftelsemail till den e-postadress du uppgivit vid anmälan. Vi siktar på att få träningsgrupper om 8st barn. När vi har en ny grupp så startar vi upp den.

MEDLEMSAVGIFTER 2021


Upp till 14 år

15-21 år (barn till fullbetalande föräldrar)

15-21 år

MEDLEMSAVGIFT

50 kr

1020 kr

1260 kr

EV. TRÄNINGSAVGIFT

500 kr*

500 kr*

500 kr*

* Träningsavgiften faktureras via laget.se. Serviceavgift á 10kr tillkommer.

VÅRA TRÄNINGSGRUPPER

Träningsgrupper för barn upp till 12 år

I dessa grupper använder vi oss av svenska golfförbundets golfäventyr. Golfäventyret är barnens väg in i golfen. Genom att träna och stegvis ta sig igenom olika roliga utmaningar lär sig barnet att spela golf utifrån sina egna förutsättningar.

Barnens väg in i golfen och mot Grönt Kort utgår från en lekfull inställning till lärande, där spelet står i centrum. Golfäventyret är strukturerat utifrån fyra olika nivåer – levels – som barnet ska bocka av genom att klara olika utmaningar och quiz. Regelbundet spel (träning) för barnet närmare Grönt Kort och den fortsatta utvecklingen.

Träningsgrupper för barn upp till 12 år utan hcp startar sin träning runt v.12-13 i samband med utomhussäsongen. En träning i veckan. Golfklubbor finns att låna under träningstillfället.

Träningsgrupper för ungdomar från 12 år och uppåt

Här ligger fokus på att utveckla junioren till att bli en bra golfspelare och träna en till två gånger i veckan samt att spela golfrundor med kompisar och släktingar och kanske vara med i lite tävlingar. Träningsgrupper för barn från 12 år och uppåt som har hcp startar sin träning runt v.5 med en träning i veckan inomhus, för att sen runt v.12-13 när utesäsongen börjar träna 1-2 gånger i veckan utomhus.

Tävlings- och Elitgrupper juniorer mellan 16-21 år

Dessa grupper är till för dem som har golf som första sport eller vill ut och tävla. Här ligger fokus på att junioren vill träna mer än en gång i veckan och vill gå på banan flera gånger per vecka.

Träningsavgiften faktureras via laget.se. Serviceavgift á 10kr tillkommer.

TÄVLINGAR OCH SPEL PÅ BANAN

Juniorpokalen är klubbens egen juniortävling och spelas i 2-manna scramble under utesäsongen i sex omgångar. Tävlingen inriktar sig för pojkar och flickor med Grönt Kort hcp 37-54. Prisutdelning och vinnarna presenteras på vår årsavslutning.

Junior KM – Hässlegårdens klubbmästerskap för juniorer.

Söndagsspel är för alla juniorer på Hässlegårdens Golfklubb. Syftet med söndagsspelet är att alla ska få möjlighet att komma ut på banan samt att de ska lära känna varandra bättre. För de yngre medlemmarna behövs en vuxen vara med i varje 4-boll. Spelet stäcker sig till 9-hål på stora banan där man spelar för att förbättra sitt hcp. Möjlighet finns att fortsätta och spela alla 18-hålen. Starttid kommer upp närmare utesäsongen. Anmälan görs via laget.se. Vi ser gärna att så många som möjligt är med på denna aktivitet.

KONTAKTUPPGIFTER

Björn Toft
Ordförande

Telefon: 0733-94 52 64
E-post: bjorn_toft@hotmail.com

Urban Månsson
Ledamot

Telefon: 0708-57 00 91
E-post: ubbe.mansson@gmail.com

Catarina Karlsson
Ledamot

Telefon: 0733-77 06 33
E-post: catarinakarlsson2009@live.se

ANMÄLAN JUNIORTRÄNING

Vi behöver fullständiga kontaktuppgifter på minst en förälder så att vi vet vem vi kan kontakta när det gäller tex. träningsavgifter eller om någon olycka händer.
Hässlegårdens GK kommer att använda informationen från detta formuläret till utskick av nyhetsbrev, planering av träning och andra aktiviteter, publicering på Hässlegårdens GKs hemsida, laget.se och sociala medier. Detta kan tex. gälla information om träningsgrupper eller fotografier från träningar på hemsidan, bidragsansökningar.Tänk på att om du inte godkänner detta så kommer du inte att få någon som helst information på digitala medier utan måste fråga tränaren direkt om allting. Klubben kan heller inte få bidrag från Hässleholms kommun eller Riksidrottsförbundet. Informationen från detta formuläret kommer endast att hanteras av Juniorkommittén i Hässlegårdens GK. Informationen kommer inte att säljas eller spridas vidare till utomstående partner, förutom till Hässleholm Kommun och Riksidrottsförbundet.
Scroll to top